Noutati rabla

Solicita oferta
Inapoi

Programul Rabla 2022

GHIDUL DE FINANTARE RABLA pentru anul 2022 nu este inca publicat de Guvern. Imediat cum este disponibil vom actualiza cu informatiile oficiale. Pana atunci, se asteapta ca programul Rabla 2022 sa inceapa pe data de 4 februarie 2022, cu ceva modificari in structura.

Mai jos gasiti detaliile programului Rabla din antul anterior.

Despre programul Rabla 2021

Guvernul Romaniei sustine innoirea parcului auto national prin acordarea de prime de casare prin Programul Rabla Clasic 2021 si Rabla Plus 2021.

Programul Rabla Clasic 2021

Este valabil pentru achizitionarea de vehicule cu motor pe combustie sau hibrid cu emisii de CO2 sub 140 g CO2/km.

Se acorda un tichet in valoare de 7500 lei pentru o masina mai veche de 8 ani casata in scopul achizitionarii unei masini noi cu noxe reduse. Se poate folosi un singur de astfel tichet.

In plus, cumparatorul unei masini noi mai poate beneficia suplimentar de eco-bonusuri, specifice masinii nou achizitionate, astfel:

 • ecobonus în valoare de 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 96 g CO2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, conform informaţiilor înscrise în COC, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
 • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă şi cantitatea de emisii de CO2 conform standardului WLTP, pentru autovehiculul nou exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 105 g CO_2/km NEDC în regim de funcţionare mixt, sau echipat cu motorizare GPL/GNC;
 • ecobonus în valoare de 1.500 de lei în cazul în care în COC este înscrisă doar cantitatea de emisii de CO2 conform standardului WLTP, se acordă pentru autovehiculul nou, exceptând motocicletele, al cărui sistem de propulsie generează maximum 124 g CO2/km WLTP în regim de funcţionare mixt;
 • ecobonus în valoare de 3.000 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, exceptând motocicletele, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Ecobonusurile se pot cumula în cazul în care mașina nouă îndeplinește ambele condiții, ajungându-se astfel la o reducere de 12.000 de lei din prețul total al autovehiculului nou.

Programul Rabla Plus 2021

Este un program valabil doar pentru vehicule 100% electrice sau hibrid Plug-in si se poate accesa impreuna cu Rabla Plus.

Exista doua tipuri de bonusuri care pot fi obtinute impreuna cu tichetul de 7500 lei de la Rabla Clasic.

 • un eco-tichet de 20.000 de lei pentru masinile hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 50g/km (NEDC)
 • un eco-tichet de 45.000 de lei pentru achizitia unei masini 100% electrice

Masina casata

Asa cum spuneam, o masina eligibila pentru casare in acest program este o masina functionala, mai veche de 8 ani.

Casarea se poate face dupa momentul inceperii programului Rabla 2021, doar in centrele specializate autorizate in scopul casarii.

Centrele autorizate sunt prezentate aici.

Pasii de urmat in programul Rabla 2021

Pasul 1. Alegerea dealerului Radacini Grup

Consultantii Radacini Grup sunt pregatiti sa va ofere consultanta gratuita in tot procesul programului Rabla 2021.

Ne puteti contacta la 0737.600.600 sau la relatii.clienti@radacini.ro si un consultant Radacini Grup va va fi alaturi cu sfaturi utile si oferte personalizate.

Pasul 2. Inscrierea in Programul Rabla 2021

Inscrierea beneficiarului se face in aplicatia online PSIPAN gestionata de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) de catre consultantii Radacini. Inscrierea se poate face doar in limita fondurilor disponibile.

Sunt necesare informatiile beneficiarului, datele referitoare la vehiculul ce va fi casat si datele proprietarului vehiculului ce va fi casat (poate fi o persoana diferita de beneficiar).

Documentele necesare sunt:

 • actul de identitate al beneficiarului in original si copie
 • actul de identitate al proprietarului masinii care va fi casata (daca este proprietar diferit de beneficiarul primei de casare)
 • copie legalizata dupa cartea de identitate a masinii care urmeaza a fi casata
 • copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare al masinii vechi
 • certificat de atestare fiscala pentru cumparator, dar si pentru proprietarul rablei daca sunt persoane diferite. Acest certificat va dovedi faptul ca aceste persoane nu au datorii la bugetul de stat. Pe certificatul de atestare fiscala al proprietarului rablei trebuie mentionata proprietatea rablei ce va fi casata.

PASUL 3. CONFIRMAREA SI CASAREA

Consultantul Radacini Grup care a facut inscrierea in aplicatia PSIPAN va va confirma validarea in program.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic a fost extinsă pana la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autoturismului nou.

Dupa acest moment, proprietarul masinii vechi se poate prezenta la un centru autorizat pentru casarea masinii.

Centrele autorizate sunt prezentate aici.

Dupa predarea acesteia, proprietarul va primi un certificat de distrugere a masinii vechi.

PASUL 4. RADIEREA MASINII VECHI

Dupa casare, proprietarul masinii vechi va trebui sa mearga la DRPCIV pentru radierea din circulatie a masinii vechi.

PASUL 5. Dovada Radierii masinii vechi

Exista un termen de maximum 60 de zile de la inregistrarea in sistemul PSIPAN, termen in care proprietarul masinii vechi va trebui sa prezinte consultantului Radacini certificatul de distrugere si dovada radierii masinii vechi.

PASUL 6. Achizitia masinii noi

Acum dosarul este complet si se poate face achizitia noii masinii, beneficiind de toate tichetele bonus prezentate mai sus in acest program. Factura emisa de consultantii nostri va contine toate reducerile necesare, Radacini ocupandu-se ulterior de decontarile sale cu  Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Despre Radacini Grup

Ne recomanda cei 30 de ani de activitate in domeniul auto din Romania. Avem peste 100.000 masini vandute.

Consultantii nostri au o vasta experienta in acest program. Puteti alege dintr-o gama larga de marci auto din portofoliul nostru: Opel, Volkswagen, Mazda, Suzuki, Citroen, Peugeot si Honda.

Puteti consulta oferta noastra multimarca in showroom-ul online Radacini: www.stoc.radacini.ro.

Ne puteti contacta la 0737.600.600 sau la relatii.clienti@radacini.ro

*Toate aceste conditii vor fi valide de la momentul inceperii programului Rabla 2021 derulat de Administratia Fondului pentru Mediu, in limitele fondurilor disponibile prin acest program.